top of page
Поиск
  • Фото автораНиколай Соснин

Лист підтримки


На адресу ЦК Профспілки працівників освіти і науки України надійшов лист підтримки у боротьбі проти прийняття рабського трудового законодавства від Європейського комітету профспілок освіти та Європейської федерації профспілок громадського обслуговування. 

У листі, зокрема, наголошується, що працівники громадського обслуговування в Європі стурбовані наслідками прийняття нового законодавства про працю для працівників в Україні.

«Ми просимо Вас відкликати законопроекти та розпочати процес реального діалогу та консультацій із профспілками.

Цим листом Європейський комітет профспілок освіти (ЄКПО), який представляє 132 профспілки освітян, а це 11 мільйонів вчителів та викладачів різних рівнів дошкільної освіти, початкової освіти, середньої освіти, професійно-технічної освіти та підготовки, а також вищої освіти та сфери наукових досліджень, разом із Європейською федерацією профспілок громадського обслуговування (ЄФПГО), яка представляє 265 профспілок та мільйони працівників громадського обслуговування в таких галузях, як охорона здоров’я та соціальні служби, місцева, регіональна та національна адміністрація, муніципальні та інші комунальні служби в усіх країнах Європи, демонструють свою підтримку та солідарність зі своїми членськими організаціями в Україні.

Разом з українськими профспілками ми висловлюємо обурення з приводу внесення 28 грудня 2019 року Кабінетом Міністрів України до Верховної Ради України нового проекту закону «Про працю» без своєчасних консультацій з профспілками, в обхід численних положень національного законодавства, які передбачають такі консультації. Текст законопроекту, який позбавить працівників правового захисту, а профспілки – можливості їх захищати, було надіслано профспілкам 27 грудня за півтори години до засідання Уряду, на якому його було схвалено.

«Ми вимагаємо відкликати законопроект і відкласти будь-які офіційні читання у Верховній Раді... Європейський комітет профспілок освіти та Європейська федерація профспілок громадського обслуговування продовжують уважно стежити за ситуацією та будуть підтримувати своїх членів у боротьбі за соціальний діалог та дотримання прав профспілок в Україні», – йдеться у листі. 

125 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

Відпустки працівникам за новими правилами

Відпустки працівникам за новими правилами: закон № 2352-ІХ 19 липня 2022 р. набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин» від

Як переселенцю отримати статус безробітного

Як переселенцю отримати статус безробітного 15.07.2022 безробітнийпереселенецьтрудова книжкаукраїна Ще у травні парламент запровадив для внутрішньо переміщених осіб спрощений механізм припинення труд

Профспілка освітян отримала відзнаку Американської федерації вчителів за відстоювання прав людини

13-17 липня 2022 року у Бостоні (США) відбувається 87-й Національний з’їзд Американської федерації вчителів, тема якого: «Відновити наше майбутнє: боротьба за перспективу кращої Америки». Участь у з’ї

bottom of page